Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri), a pezzi (2 cm)
- 350 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate), a pezzi (2 cm)
-
200
g di piselli surgelati
lub 200 g di fagioli surgelati - 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ½ - 1 cucchiaino di sale
- 60 - 80 g di riso per minestra
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 722.5 kJ / 172.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 394.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1h
Zuppa di cereali e verdure
40min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Stufato di lenticchie
1h
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1h
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40min
Minestra saporita di lenticchie, finocchi al Parmigiano Reggiano e muffin di carote e mandorle
1h 30min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min