Minestra saporita di riso e legumi
TM6

Minestra saporita di riso e legumi

4.6 (27 ocen)

Składniki

  • 20 - 25 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri), a pezzi (2 cm)
  • 350 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate), a pezzi (2 cm)
  • 200 g di piselli surgelati
    lub 200 g di fagioli surgelati
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 60 - 80 g di riso per minestra

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
722.5 kJ / 172.8 kcal
Białko
5.4 g
Węglowodany
25.3 g
Tłuszcz
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
4.7 g
Sód
394.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy