Minestra saporita di riso e legumi

Minestra saporita di riso e legumi

4.7 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    20 - 25 g
  • di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri), a pezzi (2 cm)
    150 g
  • di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate), a pezzi (2 cm)
    350 g
  • di piselli surgelati
    200 g
    200 g di fagioli, surgelati
  • di acqua
    700 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di riso per minestra
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 172.8 kcal / 722.5 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 394.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...