Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g basmati rice
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 45 g salted butter
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if prefered
- 20 g curry powder
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 1000 g beef chuck steak, cut into cubes (3 cm)
- 400 g canned crushed tomatoes
- 20 g raw sugar
- 1 tbsp white vinegar
- 15 g Meat stock paste (see Tip)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 300 g water
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- lemon wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3966.5 kJ / 948 kcal
- Białko
- 64.7 g
- Węglowodany
- 86.3 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1664.6 mg
Alternatywne przepisy
All in one bowl bolognese
40 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Cookidoo 10th Anniversary Cake
4h
Lamb biryani with vegetable curry
1 Std. 30 Min
Braised Lamb Shanks
3sa 35 dk
Mini chicken kyivs
45 Min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 Min
Lamb sausage ragu
30 Min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Baked Chicken Pizzaiola
55min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min