
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ brown onion cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 20 - 30 g curry powder to taste (see Tips)
- 20 g Vegetable stock paste (see Tips)
- 700 g bone-in skinless chicken thighs
- fresh coriander leaves to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 338.3 kcal / 1415.2 kJ
- Białko
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Sód
- 165.9 mg