Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny poncz
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
100 g wermutu, białego, wytrawnego w temp. pokojowej
-
200 g soku jabłkowego plus 2-3 łyżki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
25 g miodu, płynnego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
2 gwiazdki anyżu
-
2 łyżki cukru
-
4 plastry jabłka
-
4 plastry pomarańczy ekologicznej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8.2 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
819.5 kJ /
195.9 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik świąteczny
99 godz. 30 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Tepache
120 godz. 20 min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2 godz. 45 min
Zimowa margarita
10 min
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min
Gorący napój z whisky (Hot Toddy)
10 min
Grzaniec z rumem (Glühwein)
20 min
Grzane piwo
15 min
Grzane białe wino
20 min