
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny poncz
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
100 g wermutu, białego, wytrawnego w temp. pokojowej
-
200 g soku jabłkowego plus 2-3 łyżki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
25 g miodu, płynnego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
2 gwiazdki anyżu
-
2 łyżki cukru
-
4 plastry jabłka
-
4 plastry pomarańczy ekologicznej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195.9 kcal /
819.5 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
42.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
8.2 mg