Coliflor a la plancha con puré de judías blancas

Coliflor a la plancha con puré de judías blancas

4.5 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
2 raciones

Składniki

  • 1 coliflor (aprox. 800 g)
  • 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • ½ guindilla roja seca (sin pedúnculo ni semillas)
  • 1 diente de ajo
  • 100 g de aceite de oliva (y un poco más para la sartén)
  • 1 - 2 cucharaditas de pimentón
  • 20 g de vinagre de manzana
  • 2 pellizco de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 200 g de judías blancas cocidas (en conserva)
  • 25 g de tomate concentrado
  • 1 cucharadita de tahini

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 671 kcal / 2806 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 52.5 g
Węglowodany 41.6 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 424.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...