Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coliflor rehogada
- 35 g de agua
- 400 g de ramilletes de coliflor
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de sal
- 3 - 4 pellizcos de pimienta molida
Hummus
- 100 g de judías blancas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
- 40 g de tahini
- 50 g de agua
- 40 g de aceite de oliva
- 30 g de zumo de limón
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de comino molido
Champiñones con beicon
- 10 g de aceite de oliva
- 120 - 130 g de dados de beicon
- 250 - 300 g de champiñones (enteros si son pequeños, laminados o en cuartos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1162 kJ / 278 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 363.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli dorado con salsa de atún
20min
Crema de brócoli con gorgonzola y picatostes crujientes
1 godz.
Crema de calabaza y manzanas al curry
40 min
Puerros con salsa de soja y mostaza
45 min
Hummus de calabacín con habitas
20min
Coliflor con salsa de coliflor
30 min
Guiso de lentejas y champiñones
45 min
Coliflor con pesto de pistachos
1 godz.
Crema de batata con estrellas de anís
45 min
Hummus de judías blancas con pimientos
30 min
Crema de kale
50min
Crema de coliflor, jengibre y cúrcuma
45 min