Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolla rossa a fette (0.5 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di radicchio rosso di Verona a fette (0.5 cm)
- 300 g di salsiccia di maiale, spellata e a tocchetti (2-3 cm)
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1588.1 kJ / 379.6 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 510.9 mg
Alternatywne przepisy
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30 min
Frullato viola
10min
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min
Spanakopita
1 godz.
Cartocci di salmone e broccoli con patate dolci
40 min
Torta ai frutti rossi
3h
Yogurt al cioccolato
13hod.
Crostata di pomodori con pesto
1 Std. 30 Min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Quiche di zucca ed erbette
1 Std. 30 Min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Polpettone spinaci e pancetta
1 Std. 30 Min