Torta salata radicchio e salsiccia

Torta salata radicchio e salsiccia

4.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 fette

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • di burro congelato, a pezzi
    200 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di cipolla rossa a fette (0.5 cm)
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di radicchio rosso di Verona a fette (0.5 cm)
    300 g
  • di salsiccia di maiale spellata e a tocchetti (2-3 cm)
    300 g
  • di sale
    3 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • uovo
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 379.6 kcal / 1588.1 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 29.6 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Sód 510.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...