Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di scalogno a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 porro a listarelle
- 300 g di funghi a tocchetti
- 700 g di acqua
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 150 g di orzo perlato (cottura 30-35 minuti)
- 5 g di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1111.5 kJ / 265.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 604.3 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo e fagioli
50 min
Zuppa di farro e fagioli
1 godz.
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40min
Zuppetta di ceci
45min
Zuppa di porri e orzo
45min
Stufato di lenticchie
1 godz.
Zuppa frantoiana
45min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1 godz.
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30 min
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35 min
Orzo con pollo al miele con pesto
45min
Crema ai pomodori arrostiti
1h 30min