Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta

Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta

4.4 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzione

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • spicchio di aglio
    1
  • cipolla a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di carote a rondelle 0,5 cm
    200 g
  • di lenticchie gialle secche
    200 g
  • di acqua
    900 g
  • di passata di pomodoro
    400 g
  • di fagioli neri interi in scatola sciacquati e sgocciolati
    400 g
  • di chili in polvere (opcjonalnie)
    1 cucchiaino
  • di paprica dolce
    ½ cucchiaino
  • di cumino in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 420.1 kcal / 1757.8 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 68.2 g
Błonnik 17.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 667.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...