Risotto con petali di carote e caprino

Risotto con petali di carote e caprino

4.9 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
    350 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    30 g
  • di scalogno a metà
    30 g
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 14 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di acqua
    800 g
  • di dado per brodo vegetale
    20 g
  • di caprino fresco
    150 g
  • olio di semi di arachide q.b.
  • di pepe nero macinato (opcjonalnie)
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 515.5 kcal / 2156.5 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 72.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 272.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...