Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oranges non traitées, zeste et jus (200 g de jus env.)
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de lait
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102 kJ / 264 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30min
Baba au rhum
3 Std.
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1 Std. 30 Min
Pommes farcies aux fruits secs
1 Std.
Gratin de figues
25 Min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13h 20 min
Confiture de tomates aux épices
13 godz.
Crème renversée au café
2h
Malakoff à la crème anglaise
25 Min