Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oranges non traitées, zeste et jus (200 g de jus env.)
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de lait
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102 kJ / 264 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de raisin en sabayon
20min
Poires farcies en papillote
35 min
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12 Std.
Crème caramel, noix de coco et banane
5 Std.
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.
Gratin de mangue aux épices
1 godz. 30 min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1 Std. 10 Min
Crème vanille aux fruits exotiques
2 Std. 15 Min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 godz. 20 min
Malakoff à la crème anglaise
25 min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 min