Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką

Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką

4.2 38 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
    10 g mieszanych ziół, świeżych, tylko liście
Naleśniki z wątróbką
  • 600 g wątróbek drobiowych bez żyłek
  • 2 jajka
  • 50 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej do smażenia
Nadzienie
  • 160 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g oleju
  • 85 g ketchupu
  • 100 g majonezu (patrz wskazówka)
Składanie
  • 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
  • 50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
  • 1 łyżka majonezu (ok. 20 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 19 g
Kalorie 1362 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...