Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g koperku, świeżego, tylko liście
lub 10 g mieszanych ziół, świeżych, tylko liście
Naleśniki z wątróbką
- 600 g wątróbek drobiowych, bez żyłek
- 2 jajka
- 50 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, do smażenia
Nadzienie
- 160 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 40 g oleju
- 85 g ketchupu
- 100 g majonezu (patrz wskazówka)
Składanie
- 50 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
- 1 łyżka majonezu (ok. 20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Solanka z mięsem
2hod.
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 Std. 30 Min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 Std. 40 Min
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 Min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 25 Min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min
Gomasio z zieloną częścią pora
40p
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2hod. 50min
Tatar ze śledzia
10 Min
Pielmieni
1óra 10p
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Tatar
45p