Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką

Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką

4.3 35 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
    10 g mieszanych ziół, świeżych, tylko liście
Naleśniki z wątróbką
  • wątróbek drobiowych bez żyłek
    600 g
  • jajka
    2
  • mąki pszennej
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • olej do smażenia
Nadzienie
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    160 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju
    40 g
  • ketchupu
    85 g
  • majonezu (patrz wskazówka)
    100 g
Składanie
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
    50 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm kostkę
    50 g
  • majonezu (ok. 20 g)
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 325 kcal / 1362 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...