
Urządzenia i Akcesoria
Bułki z kminkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
16 sztuk
Składniki
-
280 g mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka kminku
-
150 g mleka w temp. pokojowej
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
104 kcal /
437 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
15.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
191.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6)
3 godz. 20 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM5)
3 godz. 20 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min