
Wersje kompatybilne
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 1500 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 300 g cebuli przekrojonej na pół
- 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g oleju
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 3 liście laurowe, suszone
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 400 g koncentratu pomidorowego
- 40 g octu 10%
- 60 g cukru
- 3 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 424.2 kcal / 1775 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 1616.9 mg