Urządzenia i Akcesoria
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
Składniki
Marynowanie i pieczenie jagnięciny
-
10 - 15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
16 ząbków czosnku
-
3 - 5 łyżek przyprawy Ras el Hanout (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 udziec jagnięcy, z kością, (3,5-4,5 kg)1 udziec jagnięcy, bez kości (2,5-3,5 kg)
Sos jogurtowy
-
½ pęczka kolendry, świeżej tylko liście
-
350 g jogurtu greckiego
-
1 - 2 łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
-
60 g miodu, płynnego
Cytrynowy kuskus
-
400 g kaszy kuskus
-
170 g rodzynek
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
5 łyżek migdałów, w słupkach5 łyżek orzeszków piniowych
-
½ pęczka kolendry, świeżej posiekanej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Potrawka z królika i purée z batatów
1 godz. 15 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min