Risotto z kimchi

Risotto z kimchi

4.7 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g sera parmezan
    20 g sera grana padano
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 40 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g kimchi (patrz wskazówka)
  • 20 g oleju
  • 75 g kostek boczku (opcjonalnie)
  • 150 g ryżu do risotto np. Arborio, o 15 min czasie gotowania
  • 380 g wody
  • 20 g sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 15 g masła
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
  • ziarna sezamu, prażone do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 497.4 kcal / 2081 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 818.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...