Risotto z kimchi

Risotto z kimchi

4.6 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • sera parmezan
    20 g
    20 g sera grana padano
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • kimchi (patrz wskazówka)
    80 g
  • oleju
    20 g
  • kostek boczku (opcjonalnie)
    75 g
  • ryżu do risotto np. Arborio, o 15 min czasie gotowania
    150 g
  • wody
    380 g
  • sosu sojowego
    20 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • masła
    15 g
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
  • ziarna sezamu, prażone do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 497.4 kcal / 2081 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 818.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...