
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z kimchi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
sera parmezan20 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry40 g
-
ząbek czosnku1
-
kimchi (patrz wskazówka)80 g
-
oleju20 g
-
kostek boczku (opcjonalnie)75 g
-
ryżu do risotto np. Arborio, o 15 min czasie gotowania150 g
-
wody380 g
-
sosu sojowego20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
masła15 g
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana, do dekoracji
-
ziarna sezamu, prażone do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
497.4 kcal /
2081 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
70 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
818.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6)
45 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 godz.
Zupa z batatów z pastą curry
25 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Makaron udon z krewetkami
30 min