Urządzenia i Akcesoria
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek30 g oleju sezamowego
-
150 g kimchi (patrz wskazówka)
-
500 - 520 g wody (do uzyskania łącznie 550 g płynu)
-
250 g ryżu parboiled
-
50 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
½ - ¾ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g marchewki pokrojonej w ok. 0,5 cm plastry
-
100 g zielonego groszku, mrożonego, lub świeżego100 g fasoli edamame, mrożonej lub świeżej
-
100 g pieczarek, pokrojonych w ok. 0,5 cm plastry100 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w ok. 0,5 cm plastry
-
1 - 2 łyżki oleju
-
4 jajka
-
1 płat wodorostów nori pokruszony lub pokrojony w paski (3 x 0,5 cm), do dekoracji
-
2 łyżki ziaren sezamu, prażonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
580.5 mg
Białko
18.3 g
Kalorie
2148.7 kJ /
513.6 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
61.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Risotto z kimchi
35 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kalafior tikka masala
30 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min