Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi

Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi

4.7 245 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 500 g różyczek kalafiora
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka mieszanki przypraw z chili
    ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 60 g orzeszków piniowych
    60 g migdałów, w słupkach
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g białej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 - 50 g wody (patrz wskazówka)
  • ½ płaskiej łyżeczki kminku, mielonego
  • 250 g sera halloumi pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 1 puszka soczewicy z puszki odsączonej (ok. 265 g)
  • 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) grubo posiekane, do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2083 mg
Białko 31.2 g
Kalorie 2965.8 kJ / 708.9 kcal
Tłuszcz 35.8 g
Błonnik 17.1 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 72.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...