Urządzenia i Akcesoria
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
700 g
Składniki
-
400 g ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
-
1 łyżeczka soli
-
1 ząbek czosnku
-
20 - 30 g liści mięty, świeżych
-
350 g jogurtu greckiego
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g białego octu winnego (opcjonalnie)
-
5 g greckiej wódki ouzo (opcjonalnie)
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
354.6 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
267.5 kJ /
63.9 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6, TM7)
10 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6, TM7)
10 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Kremowy dip z fety
5 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min