Urządzenia i Akcesoria
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
210 g wody
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
200 g sera mozzarella odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w 7-8 mm plastry
-
150 g sera z niebieską pleśnią pokrojonego na 2 cm kawałki
-
30 - 50 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
35 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
2 gruszki np. Williams, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ósemki
-
2 łyżki miodu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
534.7 mg
Białko
22 g
Kalorie
2828.3 kJ /
676 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
103 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Glazurowana szynka
54 godz.
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 godz. 10 min
Ketchup z dojrzałych bananów
40 min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2 godz. 45 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min