
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
210 g wody
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
200 g sera mozzarella odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w 7-8 mm plastry
-
150 g sera z niebieską pleśnią pokrojonego na 2 cm kawałki
-
30 - 50 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
35 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
2 gruszki np. Williams, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ósemki
-
2 łyżki miodu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
676 kcal /
2828.3 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
103 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
534.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska