Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g alho-francês cortado em pedaços (5 cm aprox.)
- 50 g chalota
- 2 dentes de alho
- 70 g manteiga
- 180 g batata cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- 50 g vinho branco
- 550 g caldo de legumes líquido
- ½ c. chá de pimenta
- 100 g natas
- 150 g massa curta, seca
- 2 - 3 pitadas de pimenta preta
- 1 pé de salsa picada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1970.4 kJ / 471 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 61.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos e queijo
40 Min
Gratinado de nachos
1 Std.
Vichyssoise com maçã verde
45 Min
Tarte de hibisco e framboesa
2 godz. 35 min
Bulgur de laranja com legumes assados - TM6
Brak ocen
Sopa de ervilhas à alentejana
40 Min
Bolo salgado de polenta
1h 30min
Rolos de alho-francês recheados com frango e noz
55 min
Quiche de beterraba e brócolos
40 Min
Guisado cremoso de peru com bacon e alho-francês
35 min
Caldo de pato com noodles e nabiças
50 Min
Puré de legumes com alecrim
45 Min