Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki, plus kilka plastrów do dekoracji (patrz wskazówka)
- 130 g awokado, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 70 g masła orzechowego
- 15 - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
40 - 70
g syropu z agawy (opcjonalnie)
lub 40 - 70 g syropu klonowego (opcjonalnie) - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1119.6 kJ / 267.4 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Siemianka
20 Min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13h 10min
Smoothie bowl z marchewką i orzechami
10 Min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8óra 10p
Mus z awokado
20 Min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min
Krem czekoladowy z awokado
5 Min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30min
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 Std. 15 Min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 Std.