Wegański mus z bananów i awokado
TM6 TM5

Wegański mus z bananów i awokado

4.6 (358 ocen)

Składniki

  • 200 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki, plus kilka plastrów do dekoracji (patrz wskazówka)
  • 130 g awokado, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 70 g masła orzechowego
  • 15 - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 40 - 70 g syropu z agawy (opcjonalnie)
    lub 40 - 70 g syropu klonowego (opcjonalnie)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1119.6 kJ / 267.4 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
27.2 g
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy