
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Farsz
-
grzybów mun, suszonych10 g
-
wrząca woda do namoczenia
-
ryżowego makaronu, vermicelli100 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
pora tylko biała część, w 1 kawałku80 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki100 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami100 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki½
-
oleju25 g
-
sosu sojowego10 g
-
kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych z zalewy100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Zawijanie i pieczenie sajgonek
-
woda letnia, do namaczania
-
płatów papieru ryżowego16
-
olej do posmarowania
-
słodki sos chili do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
74.8 kcal /
313 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
14.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
157.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Orientalna surówka z kapusty (TM5)
1h 10min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1h 30min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1h
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15min
Pad Thai z krewetkami
45min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1h 50min
Makaron po chińsku
55min
Tofu po koreańsku
1h 20min