Urządzenia i Akcesoria
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Farsz
-
10 g grzybów mun, suszonych
-
wrząca woda do namoczenia
-
100 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g pora tylko biała część, w 1 kawałku
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 ząbki czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
25 g oleju
-
10 g sosu sojowego
-
100 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych z zalewy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Zawijanie i pieczenie sajgonek
-
woda letnia, do namaczania
-
16 płatów papieru ryżowego
-
olej do posmarowania
-
słodki sos chili do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
157.3 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
313 kJ /
74.8 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 Std. 50 Min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 Std. 30 Min
Marynowane rzodkiewki (TM5)
48 Std. 30 Min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
1 Std. 30 Min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
1 Std.
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 Std. 45 Min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 Std. 20 Min
Samosy
1 Std. 40 Min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 Std. 30 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Tofu po koreańsku
1 Std. 20 Min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min