Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)

Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)

4.2 37 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

Farsz
  • 10 g grzybów mun, suszonych
  • wrząca woda do namoczenia
  • 100 g ryżowego makaronu, vermicelli
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g pora tylko biała część, w 1 kawałku
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 25 g oleju
  • 10 g sosu sojowego
  • 100 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych z zalewy
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Zawijanie i pieczenie sajgonek
  • woda letnia, do namaczania
  • 16 płatów papieru ryżowego
  • olej do posmarowania
  • słodki sos chili do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 74.8 kcal / 313 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 157.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...