Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)

Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)

4.2 37 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

Farsz
  • grzybów mun, suszonych
    10 g
  • wrząca woda do namoczenia
  • ryżowego makaronu, vermicelli
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • pora tylko biała część, w 1 kawałku
    80 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • marchewki z odciętymi końcówkami
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    ½
  • oleju
    25 g
  • sosu sojowego
    10 g
  • kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych z zalewy
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Zawijanie i pieczenie sajgonek
  • woda letnia, do namaczania
  • płatów papieru ryżowego
    16
  • olej do posmarowania
  • słodki sos chili do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 74.8 kcal / 313 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 157.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...