Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gambi di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla, a metà
- 40 g di burro
- 450 g di patate a pasta gialla, pelate e a cubetti (2 cm)
- 450 g di carote, pelate e a rondelle (5 mm)
- 100 g di acqua
- 50 g di panna da cucina
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 4 salsicce di maiale tipo bratwurst
- 1 cucchiaino di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 cucchiai di crema di rafano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481.8 kJ / 354.2 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 613.3 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1 godz.
Polenta bianca e salsiccia
1h 30min
Rotolo di frittata
45min
Gnocchi di broccoli
1 godz.
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Mondeghili
40min
Cartocci di salmone e broccoli con patate dolci
1 godz.
Bortellina
30 min
Zuppa di noodles con mazzancolle
30 min
Noodles di riso yakisoba
30 min
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1 godz.
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13h