Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 700 g di acqua
- 800 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 10 g di sale
Condimento cipolla rossa, mascarpone e noci
- 40 g di burro
- 3 cipolle rosse a listarelle
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 250 g di mascarpone
- gherigli di noci, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2276.9 kJ / 544.2 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1022.4 mg
Alternatywne przepisy
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Costolette di manzo glassate con patate gratinate
8 godz.
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30min
Torta salata funghi e patate
1h 30min
Pasta alla carcerata
30min
Bortellina
30min
Baguette ripiene
5 Std.
Tagliata di manzo marinata al caffè e salsa ai frutti rossi
4 godz. 30 min
Tagliatelle al pesto di piselli con uovo alla coque
30min
Hummus ai pomodorini
1h
Gramigna alla salsiccia
45min
Insalata di pasta alla mediterranea
30min