Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di cipolla a metà
- 20 g di burro
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di asparagi, a pezzi (5-6 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (1 cm x 3-4 cm), tamponati con carta assorbente
- 1 - 2 pizzichi di sale
- semi di sesamo, tostati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 984 kJ / 234 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 53.2 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 Std.
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30 Min
Uova alla triestina
30 Min
Insalata arcobaleno (TM6)
25 Min
Pasticcio di pesce e patate (TM6)
1 godz. 10 min
Infuso di scorze di agrumi
25 Min
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)
25 Min
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35 Min
Costine di maiale in salsa barbecue
35 Min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min