Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 40 g de graines de sésame, et 1 c. à soupe
- 250 g de farine de blé complet
- 250 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile de sésame
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2421.1 kJ / 578.7 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 100.8 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 795.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet
16h
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain noir aux graines
2sa 45 dk
Pain de mie vapeur sans croûte
3 Std. 10 Min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Pain de seigle
4h 10 min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45 min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain moulé aux graines
3u. 50min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Mon pain de campagne maison
4h 40min