Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 40 g de graines de sésame, et 1 c. à soupe
- 250 g de farine de blé complet
- 250 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile de sésame
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2421.1 kJ / 578.7 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 100.8 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 795.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain cocotte
2h 20 min
Pain moulé aux graines
3 godz. 50 min
Pain noir aux graines
2u. 45min
Baguette au sarrasin
15ωρ. 25 λεπτ.
Pain au lait (Simplicité)
2h 20 min
Pain de seigle
4h 10min
Pain complet
16h
Pain maison au maïs
2h 30 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Pain rapide
1h 15 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min