Tartine de ricotta méditerranéenne et œufs brouillés

Tartine de ricotta méditerranéenne et œufs brouillés

4.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de pois chiches en conserve égouttés
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • ½ c. à café de paprika
  • ½ c. à café de graines de cumin
  • 250 g de ricotta
  • 2 c. à soupe de persil frais
  • 2 c. à soupe de basilic frais
  • 2 c. à soupe de menthe fraîche
  • ½ c. à café de piment d'Espelette
  • ½ citron jaune non traité le zeste et le jus
  • 6 œufs
  • 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 4 tranches de pain noir aux graines maison
  • roquette

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 426.9 kcal / 1785.9 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 1183.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...