Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 300 g de lentilles corail sèches entières
- 250 g d'eau
- 2 - 3 pincées de sel
- 2 c. à soupe d'origan déshydraté
- 1 c. à café de paprika fumé
- 1 - 2 pincées de poivre moulu
- 5 - 6 c. à soupe de sauce tomate, à ajuster en fonction des goûts
- 150 - 200 g de mozzarella râpée
- 3 - 5 champignons frais, en fines tranches
- ½ courgette, en fines tranches
- 10 - 12 olives noires
- quelques feuilles de basilic frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2019.8 kJ / 482.8 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 786.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de pois chiches au tofu
25 Min
Bowl de quinoa et champignons marinés
1 Std. 20 Min
Frittata de courgettes et ricotta
40min
One pot pasta aux légumes du soleil
30min
Flamiche sans pâte au tofu fumé
50min
Lasagne véganes aux lentilles
2 Std. 20 Min
Gratin de blé aux légumes
25 Min
Spaghetti complets, sauce aux lentilles et carottes
45min
Curry thaï aux légumes
40min
Lasagne aux lentilles corail et légumes d'été (sans gluten ni lactose)
1 Std. 30 Min
Pizza aux patates douces
1 godz. 5 min
Pain noir aux graines
2h 45min