Galettes de poisson thaïes

Galettes de poisson thaïes

3.3 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
15 pièces

Składniki

  • 10 g de feuilles de coriandre fraîche et un peu pour la finition
  • 25 g de fèves de soja vertes en cosse surgelées (édamame)
  • 500 g de filet de poisson blanc, sans la peau
  • 1 c. à soupe de pâte de curry vert
  • 1 œuf battu
  • 2 c. à soupe de sauce de soja
  • 15 g de jus de citron vert, fraîchement pressé
  • 50 g de farine de riz
  • 200 g d'huile de friture
  • 2 citrons verts en quartiers, pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 174 kcal / 727.9 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 4.2 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 145.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...