Langoustines au beurre d’agrumes, purée de butternut

Langoustines au beurre d’agrumes, purée de butternut

3.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 52 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en quatre
  • 30 g de beurre
  • 1 pincée de curcuma en poudre
  • 350 g de courge butternut en morceaux
  • 2 brins de thym frais
  • d'eau
  • 750 - 1000 g d'asperges blanches épluchées de la tête vers la pointe
  • 100 g de fromage à tartiner
  • le zeste d'un citron vert non traité
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • le zeste d'une orange non traitée
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 12 langoustines décortiquées
  • 2 oignons nouveaux émincés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 499 kcal / 2060 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...