![Burger di ceci al rosmarino Burger di ceci al rosmarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/349a964c5005bf116b35293db89f052c/Derivates/7103b99c895a370670079e0e70fff2e9e98c3d61.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano
- 15 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 250 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 50 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino raso di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 164.7 kJ / 39.4 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 118.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30min
Burger vegetali
40 分钟
Panini ranocchio
3hod. 30min
Cotolette di spinaci
1小时
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30min
Crêpes di ceci con pomodorini secchi, ricotta e rucola
35min
Burger di ceci e verdure
40 分钟
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40 分钟
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30min
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 分钟
Burger ceci e rucola
40 分钟
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min