Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano
- 15 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 250 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 50 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino raso di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 164.7 kJ / 39.4 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 118.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40min
Burger ceci e rucola
40min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Burger di fagioli e pomodori secchi
35min
Gnocchi alla romana alle erbette
1小时 30 分钟
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 分钟
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40min
Burger di barbabietola
1h
Burger vegetali
40min
Polpette di ceci con maionese al curry (Bimby Friend)
30 分钟
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h