Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses de vanille
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème
- 180 g de sucre
- 6 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1123 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 Min
Sirop de gousse de vanille
30min
Pain de mie
3h
Chocolats pralinés à la liqueur
1h 30 min
Sorbet aux fraises sur mousse de basilic
5h
Crème fouettée
10min
Glace vanille au caramel salé
14 Std.
Caramels au beurre salé
1u. 45min
Sorbet, rapide
10min
Sauce au chocolat pour tous les jours
20min
Crème glacée au chocolat
12h
Glace à la banane
5 Min