Urządzenia i Akcesoria
Glace à la vanille
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions
Składniki
-
2 gousses de vanille
-
600 g de lait entier
-
200 g de crème
-
180 g de sucre
-
6 jaunes d'œufs
-
1 pincée de sel (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1123 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pain d'épeautre et de blé
12 godz.
Pain de mie
3 godz.
Bouillon de légumes en poudre
5 godz.
Glace à la vanille
12 godz.
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pâte feuilletée, rapide
2 godz.
Crème glacée au chocolat
12 godz.
Compote de pommes
20 min
Glace au caramel
9 godz.
Glace vanille au caramel salé
14 godz.
Crème brûlée au chocolat
3 godz. 10 min
Caramels au beurre salé
1 godz. 45 min