Tarte pomme-citron sans gluten

Tarte pomme-citron sans gluten

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée sans gluten
  • de farine de riz semi-complet
    150 g
  • d'amandes en poudre
    40 g
  • petits-suisses
    3
  • de beurre mou
    60 g
  • de sucre en poudre
    40 g
La garniture
  • citrons jaunes (zeste d'1 citron et jus des 2 citrons)
    2
  • de sucre en poudre et 1 c. à soupe pour le fond de tarte
    130 g
  • pommes un peu acides, pelées et coupées en quatre
    3
  • de beurre demi-sel fondu
    60 g
  • œufs
    2
  • de farine de riz semi-complet pour le fond de tarte
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 511.7 kcal / 2138.7 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 61.7 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie