Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 60 g de lait
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre noir, moulu
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 100 g de poireaux détaillés en tronçons (2 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de gruyère en morceaux (2 cm)
- 100 g de crème fraîche
- 2 baguettes
- 80 g de lard en tranches, détaillé en lanières (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2698.8 kJ / 645 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 85.4 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
Alternatywne przepisy
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1h
Croûtes au fromage au four
35min
Pain plissé margherita
3u. 15min
Tarte aux légumes
1h
Salade au cervelas et fromage
25min
Hot-dogs grillés
2h
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2h 30min
Tarte au gruyère
50min
Röstis de légumes et sauce forestière à la crème
1h 15min
Sauce balsamique
10min
Salade d’Ebly à la vinaigrette de légumes
35min