Quiche lorraine, façon baguette
TM6 TM5

Quiche lorraine, façon baguette

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 3 œufs
  • 60 g de lait
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre noir, moulu
  • 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 100 g de poireaux détaillés en tronçons (2 cm)
  • 80 g d'oignons, coupés en deux
  • 150 g de gruyère en morceaux (2 cm)
  • 100 g de crème fraîche
  • 2 baguettes
  • 80 g de lard en tranches, détaillé en lanières (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 pièce
Kalorie
2698.8 kJ / 645 kcal
Białko
29.9 g
Węglowodany
85.4 g
Tłuszcz
20.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy