Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di semi di cumino
- 10 g di senape in grani grossi
- 3 spicchi di aglio
- 100 g di cipolla
- 25 g di zenzero, radice fresca, pelata e a rondelle (2 mm)
- 25 g di olio di cocco
- 10 g di curcuma in polvere
- 5 - 8 g di peperoncino in polvere
- 8 g di sale
- 200 g di lenticchie rosse spezzate, precedentemente sciacquate
- 400 g di latte di cocco
- 400 g di polpa di pomodoro a tocchetti
- 75 g di uvetta
- 100 g di spinaci freschi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- coriandolo fresco tritato, a piacere
- yogurt bianco non zuccherato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2270.2 kJ / 542.6 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 857 mg
Alternatywne przepisy
Burger di barbabietola
1h
Hummus
10 min
Raita di carote e barbabietola
25 Min
Purè di patate dolci
1h
Gazpacho ai 3 pomodori
20 min
Dahl di lenticchie con spinaci
35 Min
Curry di ceci (vegan)
1h
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 Min
Zuppa speziata di lenticchie e latte di cocco
30 Min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Hummus di ceci e broccoli con pane integrale tostato
40min