![Zuppa di porri e orzo Zuppa di porri e orzo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd4ae7989ee11033c10f74aeafed3dcf/Derivates/63f80157b8f3ee861a870ca1dfcdb1e51c1c9031.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di porri a pezzi
- 200 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 150 g di orzo perlato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 12.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho ai 3 pomodori
20min
Vincisgrassi
2h 30min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Zuppa frantoiana
45min
Mesciua spezzina
1h
Crema di verdure invernale
50 мин.
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40min
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1h
Minestra saporita di riso e legumi
40min
Zuppa d'orzo e fagioli
50 мин.
Zuppa di farro e legumi
45min