Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 60 g di porro a pezzi
- 100 g di pomodori perino a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cavolo verza tagliato a listarelle
- 250 g di ceci in scatola sgocciolati
- 500 g di acqua
-
30
g di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo - fette di pane bruschettate, q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1546.6 kJ / 369.7 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 579.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Minestra saporita di riso e legumi
40min
Zuppetta di ceci
45min
Zuppa frantoiana
45min
Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo
40min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Mesciua spezzina
1h
Dahl di lenticchie, spinaci e cipollotto
40min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40min
Minestra saporita di lenticchie, finocchi al Parmigiano Reggiano e muffin di carote e mandorle
1h 30min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min