Zuppa di patate e porri al tartufo (vegan)

5.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • di cipolla a spicchi
    150 g
  • di porro a rondelle (1-2 cm)
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di patate a pasta farinosa a pezzi
    400 g
  • di acqua
    800 g
  • di dado per brodo vegetale
    4 cucchiaini colmi
    2 dadi per brodo vegetale
  • di panna vegetale (ad esempio di avena, soia o anacardi)
    200 g
  • di sale
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato fresco
    ½ cucchiaino
  • di aceto di vino bianco
    ½ - 1 cucchiaino
  • di olio aromatizzato al tartufo
    10 g
  • di noce moscata in polvere
    1 - 2 pizzichi
  • tartufo nero fresco a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 230 kcal / 964 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 513 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...