Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla a spicchi
- 100 g di porro a rondelle (1-2 cm)
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di patate a pasta farinosa a pezzi
- 800 g di acqua
-
4
cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale
lub 2 dadi per brodo vegetale - 200 g di panna vegetale (ad esempio di avena, soia o anacardi)
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato fresco
- ½ - 1 cucchiaino di aceto di vino bianco
- 10 g di olio aromatizzato al tartufo
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- tartufo nero fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 964 kJ / 230 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 513 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti friabili al burro
2h 30min
Crema di carote
40min
Vellutata di porri
40min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Dampfnudeln con confettura di ciliegie
2h 30min
Cracker salati
4 Std.
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45min
Gamberoni in salsa di cocco caramellata
30min
Plumcake salato pancetta e datteri
1h
Tarte flambé alle cipolle (TM6)
1h
Lasagna radicchio e salsiccia
2h
Riso in cagnone
45min