Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de batatas en trozos
- 150 g de cebolla en cuartos
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 750 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de crème fraîche
- 6 chorritos de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 847 kJ / 203 kcal
- Białko
- 5.76 g
- Węglowodany
- 25.62 g
- Tłuszcz
- 8.57 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30min
Crema de judías blancas y verduras
30min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45min
Crema de ajo con puerro y patatas
45min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Sopa griega de garbanzos
25min
Crema de champiñones
20min
Sopa griega de garbanzos
25min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Crema de batatas con leche de coco
40min
Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas
35min
Crema de coliflor y garbanzos
40min