Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pepinos pelados (aprox. 400 g)
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 rama de apio (aprox. 80 g)
- 1 pimiento verde troceado (aprox. 60 g)
- 100 g de nueces en mitades
- 100 g de espinacas baby frescas
- 10 - 12 hojas de albahaca fresca
- 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 30 g de vinagre de jerez
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 100 g de agua muy fría
- 50 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1724.8 kJ / 412.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 41.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Sopa fría de pepino al eneldo
5min
Gazpacho de tomate y albahaca
10min
Sopa fría de zanahoria, papaya, pimiento amarillo y limón
15min
Gazpacho de remolacha
10min
Gazpacho de manzana verde
10min
Gazpacho de hierbabuena
10min
Gazpacho de aguacate
10min
Sopa fría de pepino y remolacha
10min
Gazpacho de fresas con queso de cabra
5min
Gazpacho de mango
15min
Gazpacho de zanahorias
10min
Gazpacho de remolacha con ensalada de lombarda y queso feta
15min