Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicy i kurczaka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
100 g fileta z piersi kurczaka pokrojonego na 2 cm kawałki
-
5 g oleju
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
500 g wody
-
40 g zielonej soczewicy, suszonej
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g migdałów, ze skórką, (patrz wskazówka)15 g orzechów włoskich, łuskanych (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
672.7 mg
Białko
34.5 g
Kalorie
2077.1 kJ /
496.4 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
35.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20min