Urządzenia i Akcesoria
Fresh jalapeño dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil80 g
-
fresh jalapeño chillies trimmed, cut into pieces (2 cm)5
-
garlic cloves2
-
pepitas lightly roasted40 g
-
mixed fresh herbs leaves only (e.g. parsley and coriander)30 g
-
sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
apple cider vinegar60 g
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
56.4 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
377.2 kJ /
90.2 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Green Goddess Salad
10 min
Turmeric chicken bone broth
6 godz. 10 min
Mexican slaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Chunky guacamole
10 min
Strawberry margarita
5 min
Tropical mocktail
10 min
Margarita
5 min
Walnut and spinach pesto
5 min
Guacamole
5 min
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48 godz. 20 min
Frozen coconut Margarita
6 godz. 5 min