Urządzenia i Akcesoria
Fresh jalapeño dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil80 g
-
fresh jalapeño chillies trimmed, cut into pieces (2 cm)5
-
garlic cloves2
-
pepitas lightly roasted40 g
-
mixed fresh herbs leaves only (e.g. parsley and coriander)30 g
-
sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
apple cider vinegar60 g
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
56.4 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
377.2 kJ /
90.2 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chile con queso cob loaf
40 min
Frozen margarita
10 min
Turkish borek with cacik
1 godz.
Tequila kiwi smash
5 min
Pickled red onions
1 godz. 50 min
Chunky guacamole
10 min
Chunky Guacamole
10 min
Chicken mole and avocado papaya salsa
25 godz.
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter, using modes)
4 godz. 35 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, using modes)
20 min
Risotto pomodori with burrata
30 min
Tex-Mex Bowl
50 min