Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ponzu
- 60 g lemon juice
- 80 g soy sauce (see Tips)
- 30 g rice wine vinegar
- 2 tsp sesame oil
Poke bowl
- 200 - 300 g brown rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 30 g rice wine vinegar
- 1 tsp sesame oil
- 350 - 450 g sashimi grade tuna, cut into cubes (1.5 cm)
- 2 tsp sesame seeds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 1 avocado, flesh only, cut into pieces (1 cm)
- ½ cucumber, cut into cubes (1 cm)
- ½ nori sheet, cut into strips
- Japanese pickled ginger, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2677.5 kJ / 637.5 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 2104.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Sushi salad
1 godz.
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Miso salmon broth
40min
Tuna avocado bowl
45 min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1 godz. 20 min
Superfood salmon salad
1h 5 min
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
30 min
Salmon with fennel and apple salad
1 godz. 20 min
Teriyaki salmon bowl
1 godz. 15 min
Asian beef salad with peanut dressing
30 min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 min