Tuna poke bowl

Tuna poke bowl

4.6 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Ponzu
  • lemon juice
    60 g
  • soy sauce (see Tips)
    80 g
  • rice wine vinegar
    30 g
  • sesame oil
    2 tsp
Poke bowl
  • brown rice
    200 - 300 g
  • water
    1000 g
  • salt
    1 tsp
  • rice wine vinegar
    30 g
  • sesame oil
    1 tsp
  • sashimi grade tuna cut into cubes (1.5 cm)
    350 - 450 g
  • sesame seeds
    2 tsp
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
    2
  • avocado flesh only, cut into pieces (1 cm)
    1
  • cucumber cut into cubes (1 cm)
    ½
  • nori sheet cut into strips
    ½
  • Japanese pickled ginger to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 637.5 kcal / 2677.5 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 64.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 2104.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...