![Tuna poke bowl Tuna poke bowl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57CB8C17-BA45-4A24-A2DF-B3BE99973389/Derivates/fce55a07-d153-4720-9d4b-fadc81fbc309.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ponzu
- 60 g lemon juice
- 80 g soy sauce (see Tips)
- 30 g rice wine vinegar
- 2 tsp sesame oil
Poke bowl
- 200 - 300 g brown rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 30 g rice wine vinegar
- 1 tsp sesame oil
- 350 - 450 g sashimi grade tuna, cut into cubes (1.5 cm)
- 2 tsp sesame seeds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 1 avocado, flesh only, cut into pieces (1 cm)
- ½ cucumber, cut into cubes (1 cm)
- ½ nori sheet, cut into strips
- Japanese pickled ginger, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2677.5 kJ / 637.5 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 2104.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Superfood salmon salad
1h 5min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 dk
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 godz. 30 min
Mango salmon bowl
40 min
Larb (spicy minced chicken salad)
40 min
Tuna avocado bowl
45 min
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Pear berry cereal
10min
Fish Ceviche
3 Std. 25 Min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15min
Quinoa tabouli
12h 40 min.
Teriyaki salmon bowl
1h 15min