![Watermelon and salmon ceviche stack Watermelon and salmon ceviche stack](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40063CD3-9C46-42A4-87EA-7C095F829F18/Derivates/8D0D7227-08D1-4BB3-B735-143985538D5A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ fresh jalapeño chilli, deseeded and cut into halves
- 20 g red onion
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches ground cumin
- 2 pinches ground smoked paprika
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- 2 tsp avocado oil
- 250 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (1 cm)
- 800 - 1000 g watermelon (approx. ¼ watermelon)
- ½ avocado, flesh only, cut into cubes (1 cm)
- 2 - 3 drops Tabasco® sauce, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 209 kJ / 49.7 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 30.4 mg
Alternatywne przepisy
Scallops with pea purée
25 min
Caesar salad dressing
10min
Tiramisu
5ωρ. 20 λεπτ.
Sun-dried tomato tartare
15min
Chicken moghrabieh
25h 15min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2sa 30 dk
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Café de Paris butter
25 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min