Urządzenia i Akcesoria
Watermelon and salmon ceviche stack
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
25 pieces
Składniki
-
fresh jalapeño chilli deseeded and cut into halves½
-
red onion20 g
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
ground cumin2 pinches
-
ground smoked paprika2 pinches
-
sea salt to taste2 pinches
-
ground black pepper to taste2 pinches
-
lime juice (approx. 1 lime)20 g
-
avocado oil2 tsp
-
fresh skinless, boneless salmon fillet cut into pieces (1 cm)250 g
-
watermelon (approx. ¼ watermelon)800 - 1000 g
-
avocado flesh only, cut into cubes (1 cm)½
-
Tabasco® sauce (opcjonalnie) to serve2 - 3 drops
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
30.4 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
209 kJ /
49.7 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Prawn saganaki with feta
35 min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 godz. 30 min
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 godz. 40 min
Polenta
25 min
Smoky tuna tartare (Sergio Perera)
30 min
Sous-vide Octopus Salad
8 godz.
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
3 godz.
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Duck and cherry salad
45 min
Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco
2 godz. 45 min