Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mandorle pelate
- 150 g di zucchero
- 5 chiodi di garofano
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 150 g di farina tipo 0
- 50 g di Marsala secco + q.b.
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 285.1 kJ / 68.1 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 5.6 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2小时 30 分钟
Torta di mais
1h
Beccute
1h
Bussolà alla vicentina
1h
Pan dei morti
1h
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30 分钟
Insalata capricciosa
20min
Lingue croccanti
45min
Pane integrale con fichi e noci
4h 30min
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1小时 30 分钟
Torta frangipane alle mele
2h 20min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13h