Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 200 g di formaggio Valtellina Casera a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (stagionatura 24 mesi)
- 250 g di verze a listarelle
- 600 g di patate, pelate e a pezzi (1.5 cm circa)
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Pasta fresca
- 200 g di farina di grano saraceno
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1000 g di acqua
Terminare la preparazione
- 120 g di burro a pezzi
- 4 foglie di salvia fresca
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2266.3 kJ / 541.6 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 311.2 mg
Alternatywne przepisy
Uova alla triestina
30 Min
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1 Std.
Canederli al formaggio
1 Std.
Tagliatelle con ragù di verdure (senza glutine)
30 Min
Margarita con quadrotti di frittata di patate
1 Std.
Nidi di rondine prosciutto e mozzarella
1 Std.
Pane tartaruga
20 Std.
Ciceri e tria
1 godz. 30 min
Lasagne di verza
2 Std. 30 Min
Michetta (TM6)
6h 30min
Grissini Rubatà
2 Std. 30 Min
Impasto base per pane
1 Std.