Mini capresi con gelée al pomodoro

Mini capresi con gelée al pomodoro

4.6 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 pezzi

Składniki

Gelée di pomodoro
  • di pomodori spellati e senza semi, a pezzi
    300 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di origano fresco (opcjonalnie)
    1 rametto
    1 pizzico di origano secco
  • di agar agar sciolto in 2 cucchiai di acqua fredda
    1 g
  • di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda e strizzata
    5 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
Terminare la preparazione
  • di mozzarella in bocconcini, a fette (0.5 cm di spessore)
    250 g
  • di pane bianco per tramezzini
    8 fette
  • foglie di basilico fresche lavate
    24

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 54.2 kcal / 226.8 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 5.1 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 62.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...