![Mini capresi con gelée al pomodoro Mini capresi con gelée al pomodoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66e4a016-4dac-4ec6-9cd2-552f437fbb9b/Derivates/b07e5c42-65e0-4b63-a5d5-2e74e97a0159.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelée di pomodoro
- 300 g di pomodori, spellati e senza semi, a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
-
1
rametto di origano fresco (opcjonalnie)
lub 1 pizzico di origano secco (opcjonalnie) - 1 g di agar agar, sciolto in 2 cucchiai di acqua fredda
- 5 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
- 15 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 250 g di mozzarella in bocconcini, a fette (0.5 cm di spessore)
- 8 fette di pane bianco per tramezzini
- 24 foglie di basilico fresche, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 226.8 kJ / 54.2 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 62.7 mg
Alternatywne przepisy
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1h
Bignè craquelin
2sa
Mini savarin con crema di rucola e pomodorini confit
2sa
Chutney di cipolle caramellate
24 Std.
Piccole lemon meringue pie
2h 35 min
Limoni al pepe in conserva
72h 5min
Salsa bernese
20 min
Bicchierini tricolore
3 Std. 30 Min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Tartellette alle cipolle caramellate
1h
Crema al caramello salato
1h 10min
Caramello salato
1h