Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g di farina tipo 00
- 140 g di burro a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 80 g di acqua
Ripieno
- 100 g di cipolla rossa a pezzi
- 40 g olio extravergine di oliva
- 500 g di melanzane a cubetti (2 cm)
- 100 g di passata di pomodoro
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 5 g di sale
- 10 g di zucchero
- 10 g di aceto
- 200 di scamorza affumicata cubetti
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1179.1 kJ / 281.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 583.3 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 分钟
Torta salata ricotta e spinaci
2小时
Quiche di zucca ed erbette
1小时 30 分钟
Crostata di pomodori con pesto
1小时 30 分钟
Polpettone spinaci e pancetta
1小时 30 分钟
Quiche ai peperoni e pomodori
1小时 30 分钟
Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
1h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1小时 30 分钟
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Gattò di patate e spinaci
2小时
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1小时 30 分钟
Lasagne zucca e salsiccia
2小时