Überbackene Spinat-Palatschinken
TM6

Überbackene Spinat-Palatschinken

4.3 ( 31 ocen )

Składniki

  • 40 g Bergkäse in Stücken
  • 750 g Milch
  • 240 g Weizenmehl, glatt
  • 2 Eier (Größe M)
  • 20 g Mineralwasser
  • 2 ¾ TL Salz
  • 150 g Zwiebeln geschält, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
  • 10 g Olivenöl etwas mehr zum Einpinseln
  • 1000 g Blattspinatwürfel, TK angetaut
  • ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 2 Prisen Muskat, gemahlen
  • 30 g Butter in Stücken
  • Kresse (optional)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
553 kcal / 2314 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
2001 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy